Ispovijest brata ubojice iz Toulousea: "Obitelj je od Mohameda stvorila čudovište, umro je kao bijesan pas"

BRAT Terorista Mohameda Meraha, koji je 19. ožujka u Toulouseu ubio sedmero ljudi, napisao je biografiju "Moj brat, terorist" koja uskoro kreće u prodaju u Francuskoj, piše France 24. U knjizi Abdelgani Merah objašnjava kako je njegov brat postao monstrum zbog rigoroznog odgoja u obitelji, zbog oca, majke i sestre koji su ga "odgojili da mrzi, da bude monstrum i antisemit". Podsjetimo, Mohamed je nakon napada u Toulouseu ubijen u svom stanu, nakon 36-satne policijske opsade.

Nasilje i zapuštanje u obitelji

Abdelgani, najmlađi od četvero braće i sestara, u svojoj je knjizi optužio oca i majku za fizičko i psihičko zlostavljanje, kao i za zanemarivanje, a sestru Souad da je svoju mržnju prema Židovima prenijela na Mohameda. U knjizi tvrdi da ga je brat Abdelkader, koji se nalazi u pritvoru zbog sumnje da je pomogao Mohamedu u napadu, prije 9 godina zbog veze sa Židovkom sedam puta izbo nožem.

Otac je obitelj napustio kada je Mohamedu bilo četiri godine, piše njegov brat, a majka je djecu redovito ostavljala samu i po cijele dane. Mohamed je ostao prepušten sam sebi, a pao je pod snažan utjecaj okrutnog brata Abdelkadera, pa je s 12 godina počeo fizički zlostavljati majku.

"Čudovište je umrlo kao bijesan pas i pokopano je kao pas", opisao je brata Abdelgani. “Neka moj bijes padne na moje roditelje koji su nas podigli u nasilju i netoleranciji, na sestru Souad koja je pljeskala njihovu deliriju, na moga brata Kadera koji Mohamedu nikad nije rekao da je na krivom putu nego ga je poticao da se raznese u metrou, na moje ujake, a posebno na Hamida koji pred nama, našim nježnim djetinjstvom, nije smio propagirati mržnju, rasizam i antisemitizam. U obitelji smo sve probleme rješavali nasiljem. Nemam dovoljno riječi za osudu.”

Istraga protiv sestre Suad

Francuske vlasti objavile su jučer kako je pokrenuta istraga protiv Mohamedove sestre Suad Merah, zbog sumnje da je sudjelovala u napadima u ožujku u Toulouseu. Istraga je pokrenuta nakon što je u javnost dospjela snima na kojoj se čuje kako Suad otvoreno podržava poteze svoga brata.

"Ponosna sam na svog brata, borio se do samog kraja. Želim da svi napokon shvate da je Mohamed učinio nešto što dosad nikome nije pošlo za rukom", kazala je Suad na snimci, u razgovoru s bratom.

U razgovoru je spomenula i da ima pozitivno mišljenje o Osami bin Ladenu te dodala kako "mrzi sve Židove, sve ljude koji su masakrirali muslimane, baš kao što i oni mrze nju".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.