Iskoristila vojne službe za razvod: Ovo je fatalna plavuša zbog koje je češki premijer morao dati ostavku!

Foto:  ahaonline.cz, Gulliver Image / Getty Image

ZBOG umiješanosti u korupcijski skandal svojih najbližih suradnika, češki premijer Petr Nečas podnio je kasno sinoć neopozivu ostavku. Iako je samo prije tri dana govorio kako neće podnijeti ostavku te da ga se afera ne dotiče, Nečas je ipak otišao s mjesta češkog premijera. 
 
Podsjetimo kako su krajem prošlog tjedna uhićeni Jana Nagyova, predstojnica ureda češkog premijera te  još nekoliko političara povezanih s vladajućom strankom desnog centra među kojima su dva bivša premijera, bivši ministar kao i bivši šef tajne vojne službe. Svi se oni terete za  korupciju, primanja mita i zlouporabu moći.
 
Nagyova je uhićena pod optužbama da je podmićivala zastupnike i koristila vojno-obavještajnu službu u privatne svrhe. Tereti je se i za ilegalno naručivanja usluga vojne obavještajne službe da špijunira nekoliko osoba, među kojima i premijerovu suprugu. Policija je u 30-ak racija do sad zaplijenila između 4,7 i 5,8 milijuna eura, kao i desetke kilograma zlata.
 
 
Kako tvrde češki tabloidi, Nečas je imao seksualne odnose s Nagyovom koja je navodno vršila pritisak da se što prije razvede od supruge Radke.
 
Građanska demokratska stranka sada već bivšeg premijera Nečasa pokušat će među svojim koalicijskim partnerima pronaći novog šefa vlade. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.