Ipsos reagirao na Bosakove optužbe: Njegovi argumenti lažni su i nevjerodostojni

Foto: Shutterstock

ROBERT BOSAK, vlasnik agencije 2X1 komunikacije, ustvrdio je kako su ankete koje provode Promocija Puls i Ipsos Puls plaćeničke jer su rađene u "nečijem interesu", a same agencije optužio je za neprofesionalnost.

> "Karamarko je popularniji od Milanovića, a ankete u kojima Josipović pobjeđuje su plaćeničke"

"Oni svaku anketu koju su radili su fulali 10 posto. Ako je statistička pogreška normalna +3, -3, ako fulate 3,4 posto u redu, a vi fulate 10,20 posto svaki put, to je kao da u kafiću bacamo pismo - glava tko će pobijediti, i za to budemo plaćeni", komentirao je Bosak.

Ante Salinović, MediaCT & Public Affairs Director Ipsos Pulsa, za Index se osvrnuo na Bosakove navode.

Salinović: Ne ulazim u Bosakove osobne špekulacije

"Stvarno nemam potrebu ni namjeru komentirati špekulacije koje se iznose, najbolja ilustracija netočnosti tih navoda je činjenica da istraživanja na koja se gospodin Bosak poziva, ona provedena u Sisačko-moslavačkoj županiji, mi nikada nismo objavljivali. Jedino istraživanje koje smo radili pokazalo je suprotno od onoga što je Bosak rekao, a to je upravo da će pobijediti kandidat HDZ-a. Eto, to je najbolja ilustracija vjerodostojnosti tih teza.

Načelno, mi smo svakom korisniku dostupni da provjeri svaki detalj našega rada, na temelju toga i jesmo najveća istraživačka agencija. Ukoliko gospodin Bosak želi graditi svoju vjerodostojnost i vjerodostojnost svoje agencije, neka prati taj put, put potpune transparentnosti. Što se tiče drugih elemenata njegovih izjava, danas je išlo priopćenje u kojemu je sve pojašnjeno.

"Jedini argument mu je lažan"

Pitam se samo, ako i sam Bosak govori kako se javno mnijenje promijenilo tijekom kampanje, dijelom i zbog sučeljavanja, kako to da nas optužuje kako smo imali drugačije rezultate? Kako smo i mogli imati ove rezultate, ako je kampanja promijenila stavove?

Uopće ne želim ulaziti u osobne špekulacije gospodina Bosaka, jedini argument koji koristi, onaj o Sisačko-moslavačkoj, već je pokazatelj neopravdanosti i lažnosti optužbi. Podsjećam, jedino istraživanje koje smo radili pokazalo je da će HDZ-ov kandidat pobijediti. S druge strane, naša vjerodostojnost temelji se na transparentnosti svakog detalja procesa. Sve je dostupno, svatko to može prokontrolirati i provjeriti", rekao je Salinović Indexu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.