Industrijalizacija Kazahstana prilika za hrvatske IT tvrtke

Foto: HGK

HRVATSKE tvrtke IT industrije imaju rješenja koja mogu pronaći svoju nišu na kazahstanskom tržištu, zaključak je sa sastanka predstavnika hrvatskih IT tvrtki is veleposlanikom Kazahstana, Aslanom Mussinijem, koji je održan u Hrvatskoj gospodarskoj komori 4. ožujka 2015. godine.

Prezentirani su hrvatski potencijali u ponudi inovativnih rješenja namijenjenih poljoprivrednom sektoru, softverska rješenja u području informacijske zaštite i sigurnosti, kao i rješenja za e-zdravstvo, priopćili su iz HGK.

U Kazahstanu je na snazi provedba novih mjera razvoja industrijalizacije zemlje, koja je povezana i s uvođenjem novih tehnologija, koje su slabo razvijene, a najveći interes je iskazan za navedena područja primjene IT-a, koje su prezentirali predstavnici tvrtki Agrivi, Defensecode, Farmeron, IN2, Infigo, Infosistem, INsig2 i Teched.

Veleposlanik Mussini je obećao hrvatskim tvrtkama kako će sve informacije koje je dobio o proizvodima hrvatske IT industrije proslijediti u Kazahstan na razmatranje nadležnim ministarstvima i povratno ih u što skorijem roku izvijestiti o daljnjim mogućnostima suradnje na kazahstanskom tržištu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.