Indexova kolumnistica Martina Sopta za Al Jazeeru: "BiH prijeti potpuni kolaps vlasti, svi smo mi taoci Zlatka Lagumdžije"

"HRVATSKI politički lideri mogu biti vrlo zadovoljni raspletom situacije u BiH, vratili su svjetla pozornice na svoju pouzdanicu i ključevi razrješenja situacije u njihovim su rukama", ispričala je Martina Linarević Sopta u intervjuu za Al Jazeeru, komentirajući rasplet političke situacije u Bosni i Hercegovini.

Dodala je da će se predsjednik stranke HDZ 1990. godine Božo Ljubičić zasigurno složiti sa svime što odluči predsjednik HDZ BiH Dragan Čović, budući da je godinama na neki način bio gotovo nevidljiva persona.

Na upit o tome radi li se ovdje samo o sukobu SDP-a i SDA, ili se u BiH sprema potpuni kolaps vlasti, Mlinarević odgovara:

"Našoj zemlji već dvije godine prijeti kolaps vlasti. Svi smo mi na neki način taoci gospodina Lagumdžije, koji je uspio rasturiti ne samo čovjeka, već i cijelu državu. Kada govorimo o razdoru između SDP-a i SDA, tu se radi samo o gladi za foteljama".

Indeksova kolumnistica komentirala je i Tihićevu molba Čoviću da ga ne izbaci iz vlasti.

"To je svojevrsno hvatanje za slamu - tu se vidi prvenstveno strah i licemjerstvo", zaključila je  Mlinarević.

Sopta je na kraju zaključila da BiH "predstoji koalicija mafijaša i reketaša koja će zasigurno biti mnogo prirodnija od ove koja je vladala prethodno".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.