Ilija Rkman: Vlada se kod poskupljenja struje i plina nije smjela pozvati na odluku HERA-e iz 2010. godine

PRIJE donošenja odluke o povećanju cijena struje i plina, Vlada nije dobila odobrila odobrenje Hrvatske energetske regulatorne agencije.

Vlada se, doduše, pozvala na mišljenje HERA-e koja je HEP-u 2010. godine odobrila povećanje cijene struje, ali manje od onoga koje je u četvrtak izglasala Vlada, o čemu je Index pisao prije dva dana. Čačić navodno nije u međuvremenu kontaktirao HERA-u, iako su se okolnosti u odnosu na 2010. godinu promijenile.

"Oni u Vladi ili oni ne govore istinu, ili možda pričaju nešto što zapravo ne razumiju ili pak nešto otvoreno skrivaju. U svakom slučaju nisu čisti računi kod ovog povećanja električne energije", kazao je član Savjeta za zaštitu potrošača pri Hrvatskoj energetskoj regulatornoj agenciji Nenad Kurtović za Index, dodajući da nikako nije jasan Čačićev argument prema kojem se on poziva na odluku HERA-e iz 2010. godine.

Predsjednik Društva za zaštitu potrošača Ilija Rkman također kaže da se trebalo drugačije postupiti.

"Ne može se pozivati na odluku, odnosno preporuku HERA-e iz 2010. godine jer je tadašnja situacija na tržištu energenata bila posve drugačije od današnje. Prema tome, HERA je trebala napraviti potpuno drugu analizu i preporuku o nekom postupku", istaknuo je Rkman.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.