ISIL-ovi simpatizeri zaprijetili da će ubiti bosanskohercegovačkog novinara Ezhera Beganovića

Screenshot: Vijesti Ummeta

EKSTREMISTI koji stoje iza portala „Vijesti Ummeta“ jučer su zaprijetili da prate bosanskohercegovačkog novinara i urednika portala Saff.ba Ezhera Beganovića, i da će uskoro njegova glava biti odrubljena, baš kako to pripadnici ISIL-a rade i sa ostalim zarobljenicima, jer je Beganović ovaj portal nazvao zločinačkim, javlja novinska agencija Patria.

Beganović je za novinsku agenciju Patria rekao da je slične prijetnje dobivao i ranije, ali one nikada nisu bile direktne kao ovog puta. Cijeli slučaj će prijaviti policiji. Očekuje da će u njegovu zaštitu stati i Udruženje „BH novinari“, ali i druge institucije i organizacije u zemlji. Za to vrijeme neće, kaže, prestati upozoravati na zločine koje prave pripadnici ISIL-a.

Portal „Vijesti Ummeta“ redovito prati događanja u vezi sa ISIL-om, tekstove prevode na bosanski jezik, podržavajući u njima terorističku organizaciju, za koju islamski učenjaci kažu da može imati veze sa svime, ali ne i sa islamom, jer njeni pripadnici krše osnovna načela ove religije. Uz pomoć ovog portala ISIL svoju krvavu ideju širi na BiH, Srbiju, Hrvatsku i druge zemlje sa istim govornim područjem.

Ekstremisti su prijetnje uputili Beganoviću preko svog portala nakon što je on njihove objave nazvao zločinačkim, a naveo je i to kako sumnja da iza portala "Vijesti Ummeta" stoje obavještajne službe zemalja kojima odgovara destabilizacija u Bosni i Hercegovini.

Podsjetimo, na portalu Vijesti Ummeta, internetskom mediju koji informira o događajima u islamskom ummetu, također su izvijestili o pogubljenju hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka. No, za razliku od ostalih medija i internetskih portala, ovaj se prema slučaju drugačije postavio - "Ovo je završetak hrvatskog državljanina i svakog onog koji se poigrava sa Islamskom državom", zaključak je na kraju vijesti. Ispod teksta nalazila se slika pogubljenog Tomislava Salopeka, koju niti jedan relevantan medij nije objavio.

"Vojnici Islamske države u Egiptu, točnije iz pokrajine Sinaj, nedavno su uhvatili hrvatskog državljanina pod nazivom Tomislav Salopek koji je radio za jednu francusku kompaniju u Egiptu. Vojnici Islamske države su objavili video u kojem su postavili uvjet egipatskoj vladi da u roku od 48 sati oslobodi sestre muslimanke iz svojih zatvora, a što oni nisu učinili.

Ovo je završetak hrvatskog državljanina i svakog onog koji se poigrava s Islamskom državom", objavljeno je na portalu Vijesti Ummeta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.