Hrvatska vojna industrija: Šestan-Busch na sajmu u Abu Dhabiju zaprimio narudžbu za više od 100 tisuća kaciga

Foto: Šestan Busch

TVRTKA Šestan-Busch, na najvećem svjetskom sajmu vojne i obrambene industrije - International Defence Exhibition and Conference IDEX 2015., zaprimila je narudžbu za više od sto tisuća kaciga čime su popunjeni svi proizvodni kapaciteti za ovu godinu i to od kupaca iz UAE, Turske, Bangladeša te za afričko tržište, stoji u priopćenju HGK.

Zajednica proizvođača sredstava za posebne namjene pri HGK treći put nastupa na sajmu IDEX, koji se održava od 22. do 26. veljače u Abu Dhabiju, Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Na zajedničkom štandu površine 55 m2 nastupaju tvrtke Šestan Busch d.o.o. i Agencija Alan d.o.o. s programom HS-produkta (naoružanje) i Inkop vojnim čizmama koje su inače sufinancirane od strane Hrvatske gospodarske komore čiji je predstavnik na sajmu direktorica Sektora za industriju HGK Tajana Kesić Šapić dok tvrtka DOK-ING izlaže na posebnom štandu.

Hrvatska tvrtka je najveću europski proizvođač kaciga

"U ovom trenutku tvrtka Šestan Busch najveći je europski i najkvalitetniji svjetski proizvođač kaciga“, istaknula je Kesić Šapić te dodala kako je hrvatske izlagače posjetio i princ Abu Dhabija Mohammed Bin Zayed Al Nahyan što je bilo i za očekivati s obzirom na to da su UAE veliki kupci Šestanovih kaciga. Hrvatske proizvođače posjetila je i delegacija Ministarstva obrane RH na čelu s ministrom Antom Kotromanovićem koji je i ovaj put dao punu podršku našoj industriji.

Održan je i velik broj sastanaka s ostalim hrvatskim izlagačima, a na sajmu su prisustvovale i hrvatske tvrtke koje nisu izlagale; Varteks, Čateks, PMTČ, Kapko i Šešir i Auto Safir koje su došle vidjeti što se najnovije predstavlja u svijetu vojnog i obrambenog sektora te posjetiti svoje stare kupce. 

Na IDEX-u 2800 izlagača iz 59 zemalja

IDEX je jedina međunarodna izložba iz sektora naoružanja i vojne opreme koja se odvija na području MENA regije (područje Bliskog Istoka i sjeverne Afrike) svake druge godine i koja prikazuje najnoviju tehnologiju iz područja vojne industrije i obrane, od kopna, mora i zraka. Sajam je jedinstvena platforma za uspostavljanje i jačanje odnosa s vladinim odjelima, poduzećima i oružanim snagama u cijeloj regiji i svijetu, održava se pod pokroviteljstvom Njegove Visosti Sheikh Kalifa bin Zajed al-Nahjan, predsjednika UAE i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Ujedinjenih Arapskih Emirata. Za vrijeme sajma održali su se dodatni događaji poput pomorske izložbe NAVDEX, živih demonstracija, helikopterski i UAV forumi te Zaljevska obrambena konferencija.

Na ovogodišnjoj izložbi više od 2.800 izlagača iz 59 zemalja ispunilo je 12 hala na površini od 133.000 četvornih metara, koji su uključivali i unutarnji i vanjski prostor, a sajam je posjetilo više od 80.000 posjetitelja.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.