"Hrvatska je pred bankrotom jer funkcionira isključivo posuđujući novac po svijetu te rasprodajom"

Foto: Barkun.hr

"OVU GODINU treba čim prije zaboraviti jer je bila izuzetno loša za radništvo i sindikalni rad", poručio je danas u Puli predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera (SIK) Bruno Bulić, ističući kako je Hrvatska pred bankrotom jer funkcionira isključivo posuđujući novac po svijetu te rasprodajom.

"Jednome i drugome brzo će doći kraj ako se uskoro ne pokrene realni sektor gospodarstva i investicije", naglasio je Bulić na konferenciji za novinare.

Vladi je zamjerio da je prilično nespremno došla na vlast, a za većinu njezinih ministara kazao je da su "ljudi koji imaju osobnih problema jer im nedostaju dvije elementarne stvari - socijalna i emotivna inteligencija".

"Osobe koje nemaju tu inteligenciju su izuzetno opasne za društvo", rekao je Bulić, dodavši kako je Vlada postavila "pilu naopako" koja se ugleda u retorici "trošimo više nego što zarađujemo", unatoč tomu što "država zarađuje manje nego što mora trošiti".

"Ova je teza gotovo identična, ali je bitna razlika odgovornosti", kazao je Bulić. Dodao je da dok Hrvatskom vlada uvoznički-mafijaški lobi dobroga u ovoj državi ne može biti, rezultat čega je velika nezaposlenost kako na nacionalnoj tako i na županijskoj razini.

Predsjednik SIK-a je upozorio i kako zbog previše ugovora o radu na određeno vrijeme među radnicima i njihovim obiteljima vlada velika neizvjesnost i nesigurnost. Dodao je kako se SIK u ovoj godini suočavao s više poduzeća koja su smanjivala plaće ili otpuštala radnike.

"U Istri se ni približno ne živi lijepo kao što to tvrde političari, jer je prosječna plaća i dalje ispod prosječne plaće u Hrvatskoj", naglasio je Bulić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.