HSS kreće u prikupljanje potpisa građana: Tko je sve za smanjenje PDV-a na hranu na 10 posto?

HRVATSKA seljačka stranka (HSS) će od 1. rujna diljem Hrvatske početi skupljati potpise građana kako bi natjerali Vladu da razmisli o snižavanju stope PDV-a na hranu na 10 posto. Najavio je to danas predsjednik HSS-a Branko Hrg.

Potpise će se prikupljati sve do sredine rujna, a sve u cilju toga kako bi se natjeralo vladajuće na poteze koji bi trebali ublažiti posljedice krize i suše te kako bi se spriječilo gladovanje čitave nacije.

"HSS je već u nekoliko navrata tražio izjednačavanje stope PDV-a na hranu na 10 posto kao i u turizmu i od toga ne odustajemo. Kako Vlada nije do sada pokazala nimalo senzibiliteta, HSS će iskoristiti sva demokratski dopustiva sredstva kako bi prisilili Vladu da PDV na hranu snizi na razinu susjednih zemalja članica EU, odnosno manje od 10 posto. Akcija HSS-a uskoro kreće diljem Hrvatske", poručili su iz HSS-a.

Prije dva tjedna je, podsjetimo, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina kazao kako Vlada neće "na brzinu" smanjiti PDV na hranu. Nezavisni hrvatski sindikati su ranije zatražili da se PDV na hranu smanji na pet posto.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.