HNS-ov zastupnik Bilek objavio sliku grba NDH, HNS: Konotacija potpuno neprihvatljiva

Screenshot: Facebook

VLADIMIR BILEK, saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu, danas je na Facebooku objavio sliku "u čast Oluji", a na kojoj se nad tenkom, uz natpise "Oluja 1995." i "Operacija u kojoj su hrvatske snage oslobodile našu domovinu", nalazi i grb NDH.

Objava je trenutačno privukla pozornost komentatora na društvenim mrežama, koji su Bileka upozorili na to da je objavio sliku grba NDH.

"Ne znam zašto je moj komentar pobrisan, no možda bi Vladimire bilo bolje da umjesto komentara brišeš fotografije sa ustaškim grbovima prije nego iste primijete mediji ili prije nego se budeš morao opravdavati recimo svojim kolegama iz kluba zastupnika kojima se ovo sigurno ne će sviđati ili recimo svojim biračima kojima taj grb nije mio", napisao je tako jedan komentator.

Umjesto da sliku pobriše, Bilek se krenuo opravdavati.

"Koliko je meni poznato hrvatski grb je kroz povijest mijenjao određene svoje dijelove, a i početna polja. Po meni, a i po povjesničaru i učiteljici povijesti s kojima sam maloprije razgovarao početno bijelo polje nije znak ustaštva iako neki sad to isključivo pripisuju tome kao i neke druge uzvike", dio je komentara u kojemu je Bilek pokušao opravdati objavu.

HNS: Neprihvatljiva konotacija

Igor Kolman, također HNS-ov saborski zastupnik, na upit Indexa o spornoj objavi kazao je kako se radi o "lošem odabiru ilustracije i konotaciji koja je za HNS potpuno neprihvatljiva".

Objava je u međuvremenu uklonjena s Facebooka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.