HDZ inzistira da se obustave sve radnje u nadmetanju oko istraživanja ugljikovodika u Jadranu

Ilustracija: scx.hu

HDZ POKREĆE interpelaciju o radu Vlade vezano za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika u Jadranu. Zbog nedonošenja niza dokumenata i Strategija, cijeli posao smatraju nezakonitim. Branko Bačić kaže da nisu ni za ni protiv istraživanja i eksploatacije, ali i da ne razumiju zašto Vlada žuri. Ne želi spekulirati ima li tu posla za istražne organe.

"Ali kada vidite koliko je nezakonitosti u ovom postupku obavljeno, onda mi u Klubu HDZ-a inzistiramo da se obustave sve radnje na ovom nezakonitom javnom nadmetanju za istraživanje ugljikovodika u Jadranu", rekao je Bačić. Prije svega HDZ-ovci traže da se Saboru podastru temeljni dokumenti propisani zakonima i EU direktivama.

"Da Hrvatski sabor i građani budu upoznati sa svim okolnostima oko istraživanja i eksploatacije, da se podastre kvalitetna, valjana analiza ovih dokumenata. Na temelju tih dokumenata HDZ će iznijeti svoj stav o istraživanju i eksploataciji", rekao je Bačić. Ovako - ovo je jedan riskantan posao, kaže Bačić i dodaje:

"U koji smo ušli nepripremljeni i mi u Klubu HDZ-a tražimo da se o ovome provede rasprava, a po zaključcima koje će usvojiti Hrvatski sabor odredit ćemo se po odgovornosti Vlade, tj. po pojedinom članu Vlade", rekao je Bačić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.