Gradsko vijeće Splita ostalo bez don Ivana Grubišića, Drage Davidovića, Perak Bone i Anđelke Visković

Screenshot: HRT

NAKON dva mjeseca pauze opet zasjedaju splitski gradski vijećnici. Predsjednik Boris Ćurković odmah je pozvao na disciplinu. A podsjetio je i da kada on poziva disciplinu kako se onda izgubi kontrola?! Nije najjasnije što je Ćurković htio kazati. Vjerojatno se radi o još jednoj pošalici, koju najranije jutros nitko nije doživio kao humor.  

SDP-ovci ostali bez fotelja u vijeću zbog zbrinjavanja

Gradsko vijeće doživjelo je ozbiljne promjene. U Vijeću više nema Drage Davidovića, Vesne Perak Bone, Anđelke Visković i don Ivana Grubišića.

SDP-ovi kadrovi ne mogu više biti u GV-u jer su zaposleni. Davidović kao pročelnik Ureda Grada Splita, Perak Bone kao druga tajnica gradskog kotara Lučac Manuš, Visković kao viša savjetnica za školstvo gradonačelnika Baldasara.

Umjesto Davidovića u Vijeće ulazi Slavica Bartulović, nova tajnica SDP-a Split, umjesto Perak Bone, stare tajnice SDP-a Split, Ante Restović, umjesto Visković Ivica Grubišić Gire, također savjetnik gradonačelnika Baldasara za komunalu Sirobuje i ostalih istočnih kvartova.

Jedinog svećenika u Gradskom vijeću zamijenit će Maja Dvornik, supruga bivšeg šefa HNS-a u Splitu Joška Dvornika. Ne zna se zašto je don Ivan petama dao vjetra. Ostavku je podnio iz osobnih razloga. Bit će se zamorio... 

Savjetnike Čepu i Giru Baldasar prebacio na plaću u Vodovod i kanalizaciju

Predsjednik Vijeća Ćurković danas je iznimno nervozan. Nije ga odobrovoljilo ni što smo sinoć napisali da s dnevnog reda može skinuti posljednju 33. točku o očitovanju pravobraniteljici za ravnopravnost spolova kojoj se morao izjasniti oko pričanja anegdote o zlostavljanim ženama.

Izderao se na Marijanu Puljak kada je pitala kako Gire i njegov kolega za komunalu SDP-ov Gojko Čepo mogu u isti mah biti vijećnici i savjetnici. Nisu više savjetnici, javio se Baldasar. Nisu, ali neće ostati bez primanja jer ih je Baldasar prebacio na plaću u Vodovod i kanalizaciju u kojoj je upravo Boris Ćurković dugogodišnji direktor Pravne službe. Da nisam to napravio, ispalo bi da nisu bili potrebni, kazao je Baldasar u nastupi iskrenosti. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.