Glumica tuži redatelja filma Nevinost muslimana: Nismo imali pojma o kakvom se filmu radi

AMERIČKA glumica Cindy Lee Garcia, koja se pojavljuje u filmu "Nevinost muslimana" odlučila je tužiti redatelja kontroverznog filma, odnosno osobu za koju se sumnja da stoji iza njega, za prevaru, spletku i namjerno izazivanje emocionalne boli.

Lee Garcia je optužila Nakoulu Basseley Nakoulu da ju je na prevaru uvukao u film pun mržnje, navevši je da misli kako se radi o avanturističkom filmu o pustinjskim ratnicima. Prema njenim tvrdnjama, u scenariju kojeg je ona dobila nije bilo spomena Muhameda niti bilo kakvih referenci na religiju.

Tvrdi kako je dobila niz prijetnji smrću nakon što je film objavljen na YouTubeu te da je zbog sudjelovanja u filmu narušena i njena reputacija. Zbog svega je na sudu uložila i tužbu protiv YouTubea, odnosno od suda traži da se YouTubeu naredi uklanjanje filma sa svog servisa. YouTube je dosad odbijao njene zahtjeve, iako je blokirao gledanje filma u nekim zemljama.

Redatelj je osuđeni prevarant

Njeni odvjetnici tvrde kako su dijalozi promijenjeni u postprodukciji, zbog čega je i glumica prikazana u krivom svjetlu. "Legalno je zaštitila svoje pravo na privatnost i pravo na slobodu od stavljanja riječi mržnje u njena usta. Tijekom snimanja nije se spominjao ni Muhamed, ni religija, niti je bilo ikakvih seksualnih sadržaja za koje je Lee Garcia znala", kazali su odvjetnici prevarene glumice.

Istovremeno Nakoula negira da je on Sam Bacile, osoba koja je postavila film na internet. Nakon što je novinarima kazao kako on samo upravlja kompanijom koja je pomogla u produkciji filma, Nakoula se počeo skrivati i trenutno se ne zna njegova lokacija. Prije dvije godine osuđen je zbog prevare te je morao platiti odštetu od 790.000 dolara. Pušten je u lipnju prošle godine pod uvjetom da ne pristupa internetu i da ne koristi pseudonime bez dozvole.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.