Gingrich se i službeno povukao iz kampanje: "Obama je najradikalniji predsjednik u američkoj povijesti"

AMERIČKI predsjednički kandidat Newt Gingrich se i službeno povukao iz utrke za predsjedničkog kandidata Republikanske stranke. Podržao je najizglednijeg republikanskog kandidata Mitta Romneyja.

Gingrich je rekao da će se izborima u studenom birati između Romneyja i aktualnog predsjednika Baracka Obame kojega je nazvao "najradikalnijim i najljevijim predsjednikom u američkoj povijesti".

"Ponekad se pitam je li Romney dovoljno konzervativan. Moj odgovor je jednostavan: usporedite ga s Barackom Obamom", rekao je te dodao da Romney zna "60.000 puta više" o stvaranju novih radnih mjesta od Obame.

Kako pišu strani mediji, Gingrich napušta kampanju s dugom od otprilike četiri milijuna dolara. S njegovim povlačenjem u utrci je s Mittom Romneyjom ostao još samo Ron Paul.

Gingrich je već prošloga tjedna najavio ovaj potez. U Sjevernoj Karolini je izjavio da očekuje da će Mitt Romney biti predsjednički kandidat iz redova republikanaca te pozvao stranku da zajednički stane iza bivšeg guvernera Massachusettsa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.