Gay brakovi u Zagrebu počinju "pod okriljem mraka" uz glazbu Eltona Johna

Foto: Hina

U ZAGREBU se pripovijeda da parovi spremni za životno partnerstvo preferiraju kasnovečernje sate za formalnu registraciju svog odnosa o čemu je portal Crol.hr propitkivao Asju Ettinger, voditeljicu Sektora za građanska stanja Grada Zagreba.

Ettinger je u razgovoru potvrdila postojanje kasnovečernjeg trenda, rekavši da parovi sami odlučuju o terminu u kojem će ozakoniti svoje partnerstvo i da je najčešće riječ o ljudima koji izrazito cijene svoju privatnost te žele izbjeći moguće neugodnosti s novinarima ili potencijalnim zlonamjernicima.

Intervju se nastavio pitanjem o glazbenoj podlozi, za koju ne postoji zakonska odredba, pa je izbor ponovno na osobama koje registriraju partnerstvo, odnosno na matičnim uredima. Prema informacijama portala Crol, registracija "životnog druženja" najčešće je popraćena hitovima Eltona Johna ''Candle in the wind'' ili ''Don't let the Sun go down on me''.

''Glazbu u načelu biraju sami partneri, najčešće ne žele nikakvu glazbu, a ima situacija i kad mladenci žele svoju odabranu glazbu. A zašto smo izabrali baš Eltona Johna? Iako zakonski nije propisana glazba, htjeli smo da registracija životnih partnera ima tu notu svečanosti, da se čuje glazba, ali opet da ne odvlači pažnju, da ne bi ljudi počeli previše cupkati i slično. Dugo smo se premišljali i naposljetku se odlučili za Eltona Johna, nema neki poseban razlog. U svakom slučaju, partneri mogu donijeti i neku svoju glazbu, pa ako je u skladu s prigodom, pustit ćemo'', pojasnila je Asja Ettinger i dodala da nitko još nije zatražio Svadbeni marš Felixa Mendelssohna, koji slovi kao skladba karakteristična za tradicionalan, crkveni obred braka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.