Francuska televizija objavila snimke razgovora Meraha i policije: "Volim smrt jednako koliko vi volite život"

FRANCUSKA policija pokrenula je istragu kojom pokušava otkriti kako je francuska televizijska postaja TF1 došla u posjed snimki razgovora ubojice Mohameda Meraha i policije tijekom opsade njegova stana u Toulouseu.

Snimka razgovora Meraha i policije tijekom opsade njegova stana u Toulouseu objavljena je jučer, a obitelji stradalih u njegovim napadima zgrožene su objavom. Francuski ministar unutarnjih poslova Manuel Valls također je osudio odluku TF1 da emitira snimku prigovora policije i Meraha, tvrdeći da tako pokazuju da nemaju nimalo poštovanja prema obiteljima njegovih žrtvi.

Na snimkama se, između ostalog, čuje dio razgovora u kojem Merah policiji govori "Znam da ćete me ubiti. To je rizik koji sam spreman poduzeti. Sada znate da ste suočeni s čovjekom koji se ne boji smrti. Ja volim smrt, baš kao što vi volite život".

Podsjetimo, Merah je u ožujku ubio trojicu francuskih vojnika sjevernoafričkog podrijetla te troje djece i rabina ispred židovske škole. Nakon 32-satne opsade tijekom koje ga je policija pokušavala zaplašiti eksplozijama i nagovoriti ga na predaju Merah je u posljednjem okršaju sa specijalcima skočio kroz prozor te je ubijen hicem glavu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.