Feministice filmom na YouTubeu napale Facebookovu seksističku politiku zapošljavanja

UDRUGA za zaštitu ženskih prava traži od Facebooka da u Odbor direktora, prije javne ponude dionica, uvrsti više žena. Kritizirale su činjenicu da se u tom Odboru nalaze svi muškarci, iako tvrtka svoj uspjeh temelji i na milijunima ženskih korisnica.



Američka grupa posvećena borbi protiv seksizma i promoviranju jednakosti spolova UltraViolet, ovog tjedna je pokrenula peticiju u kojoj se traži od utemeljitelja Facebooka Marka Zuckerberga da postavi žene u Odbor direktora. Udruga tvrdi da su čak 58 posto korisnika Facebooka žene, a po statistikama su i aktivniji korisnici, piše IBTimes.

"Facebook je narastao na leđima žena koje čine većinu njegovih korisnika", piše uz snimku koja je danas objavljena na YouTubeu. "No kada ovog tjedna prodaju dionice, neće imati niti jednu ženu u svom Odboru. To nije samo pogrešno, nego i šteti poslu", napisali su iz UltraVioleta.

U filmu je udruga pokušala ilustrirati Facebookov, a posebno Zuckerbergov, nedostatak poštovanja prema ženama. U zanimljivoj snimci se brišu žene sa slika te se na njihovo mjesto stavlja Zuckerbergova slika. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.