Ekskluzivno: Kerum izlazi iz NTL-a, prodaje trgovine i diže još jedan kredit za Marjan

KAKO Index ekskluzivno doznaje, Željko Kerum izlazi iz lanca NTL i prodaje značajan dio svog trgovačkog lanca kako bi dovršio hotel Marjan. Kerumu, naime, uskoro na naplatu stiže poveća obaveza banke koja je kreditirala vrlo ambicioznu rekonstrukciju Marjana. Radi se o vrlo značajnom iznosu, nekih 20 i kusur milijuna eura, kojeg Kerum namjerava zatvoriti novim duplo većim kreditnim zaduženjem. No, da bi se to realiziralo Kerum treba osigurati značajan polog, otprilike nešto više nego što je utržio na prodaji Vile Matić, koja je promijenila vlasnika za 10 milijuna eura.

Što prodati?

Pravo je pitanje što sada prodati, kada se u posljednje dvije godine prodalo već dosta toga? Tommy je već uzeo trgovine južno od Neretve, a kako čujemo stari poslovni partner i dalje je prvi među zainteresiranim kupcima za ostatak nekad moćnog Kerumovog trgovačkog imperija. Pregovori se intenzivno vode sa više interesenata, no krizna su vremena pa se nitko ne hita novcima, svakako ne u količinama koje priželjkuje Kerum.

Neko vrijeme se navodno čak razmišljalo i o prodaji Jokera, no od toga se odustalo iz sentimentalnih razloga, prije svega zbog sina Joke koji vodi teretanu i živi u apartmanu u kojem je nekoć tata ljubovao s Fani. Problem je i što Joker više ni približno ne radi onako kvalitetno, kako je radio u doba svoje najveće slave. City Centar pomrsio je Kerumu račune i više nego što je planirao, čini se kao da je Splićanima draže u shopping na periferiju, nego u nekad svima omiljeni trgovački centar gotovo pa u središtu grada.

Posljednja godina Kerumovog mandata bit će ključna

Kerum ulazi u posljednju godinu svog gradonačelničkog mandata, koja će mu izgleda biti ključna za preživljavanje. Nakon ovoga će se znati. Ili je uspio ili nije. Čini se kao da je i sam postao svjestan da je voda došla do grla i da treba maksimalno racionalizirati troškove. Odnedavna ga tako Splićani umjesto u bijesnim jurilicama viđaju u najobičnijem crnom Passatu. Nije čak ni "cc", već onaj obični. Standardna limuzina. Svakako ne nešto na što smo navikli kod Keruma.

Izlazak iz NTL-a iniciran je otprilike u isto vrijeme kad i onaj Tommyjev. Samo što se o Tommyjevom izlasku pisalo, a o Kerumovom nije. Dosta dugo se govorilo o nekakvom preslagivanju snaga u NTL grupi, no očito se Kerum više nije mogao nositi s krupnim ribama u trgovini i sve većim obavezama koje je Marjanom natovario na grbaču. Ako sve prođe u redu, Marjan bi trebao otvoriti svoja vrata već dogodine u predsezoni. Crnu verziju scenarija bolje je ni ne zamišljati. Kerum d.o.o. zapošljava nekoliko tisuća zaposlenika i premda plaće nisu nešto, makar stižu na vrijeme.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.