EU plaća više za vinarstvo u jednoj, nego za mlade u sedam godina: Bez posla više od polovice mladih Grka

NAJNOVIJI podaci pokazuju da je u svibnju u Grčkoj bilo 54,9 posto nezaposlenih mladih što je porast od gotovo 14 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Glasnogovornik Europske komisije Olivier Bailly je kazao novinarima u Bruxellesu da su te brojke zabrinjavajuće i da predstavnici EU-a, Europske centralne banke i MMF-a zajedno sa grčkim vlastima moraju pronaći rješenje za rastuću nezaposlenost, posebno mladih, u Grčkoj.

"Krizom su najviše pogođeni najranjiviji"


27-godišnji predsjednik Grčkog nacionalnog vijeća mladih Armodios Drikos je rekao da grčka vlada nije implementirala strategiju u kojoj bi mlade stavila na prvo mjesto svoje politike. "Poticanje rasta i stvaranje radnih mjesta je najvažnije za grčko društvo, a mi smo zabrinuti da su najranjiviji najviše pogođeni trenutnom krizom", rekao je Drikos koji radi kao liječnik u atenskoj bolnici. Smatra kako je Grčka izgubila cijelu jednu generaciju.

"Mnogi moji kolege su otišli u Njemačku, Belgiju, Švicarsku i ostale države", kaže Drikos, piše EU Observer. Europski forum mladih tvrdi kako se godišnje gubi oko 100 milijardi eura zbog slabog investiranja u mlade. Upozoravaju da se samo oko 0,1 posto proračuna EU ulaže u programe za mlade.  "Novac uložen u program 'Mladi u akciji' u ciklusu od sedam godina je manji nego što EU potroši na potpore vinarskom sektoru samo u 2011. godini", tvrde iz Europskog foruma mladih.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.