Dvojica privedena zbog reketa Argentinca koji je u Splitu otvorio kafić

Ilustracija: HR Foto (Tea L.)

SPLITSKA policija privela je jučer na ispitivanje u Općinsko državno odvjetništvu dvojicu osumnjičenih za iznudu Argentinca hrvatskih korijena koji je nedavno u gradu otvorio kafić te je već medijski istupio zbog problema kojih ima s reketom.

Privedeni su metkovski poduzetnik koji je radio na uređenju kafića kojeg drži Argentinac i predsjednik jedne braniteljske udruge, inače, voditelj restorana u užoj gradskog jezgri. Nakon ispitivanja su pušteni da se brane sa slobode. Izrečena im je mjera zabrane kontaktiranja oštećenog.

"Nitko ga nije reketario"

Što se tiče drugoosumnjičenog za to nije bilo nikakve potrebe jer on, tvrdi, s Argentincem nije nikada ni razgovarao, već je kontaktirao crkvu, vlasnika prostora u koji je smješten kafić. Za pomoć mu se obratio prvoosumnjičeni kako bi konačno naplatio potraživanje od 50 tisuća kuna.

"Svi ti njegovi navodi su neistina, on je ljudima ostao dužan i to je cijela priča. Nitko njega nije reketario. Svojim medijskim istupom nanio je veliku štetu Splitu jer nas sada svi gledaju kao grad u kojem se reketari i iznuđuje, a što nije istina", kazao nam je. O problemu se raspravljalo u Udruzi ugostitelja i svi su, tvrdi nam, bili revoltirani slikom o Splitu kao gradu u kojem se reketare ugostitelji.

"Osuđivanje žrtve najveće je zlo"

Miro Bogdanović, predsjednik Udruge, kaže nam da sa slučajem nije upoznat, ali da je njegovo osobno mišljenje kako žrtve reketa ne bi smjele šutjeti.

"Osuđivanje žrtve najveće je zlo. Svakako treba izaći u javnost u slučajevima reketa", kaže Bogdanović, kojem je početkom 90-ih dvaput u zrak letio restoran Stefanel, a država nikada nije pronašla i kaznila krivce.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.