Direktorica Zračne luke Zadar na 17 tisuća kuna plaće traži bonus od 160.000 kuna

POSLJEDNJA sjednica Nadzornog odbora Zračne luke Zadar iznenadila je neke njegove članove jer je direktorica Luke na dnevni red uvrstila i menadžerski ugovor kojim bi dobila bonus u iznosu od 80 posto svoje godišnje plaće.

Katica Pupić Bakrač, naime, ima plaću od 17 tisuća kuna, ali smatra kako za svoj posao zaslužuje više. Kako od članova Nadzornog odbora Zračne luke doznaje voxportal, na zadnjoj je sjednici Pupić Bakrač tražila da, ukoliko Luka za 2012. godinu ostvari dobit ona dobije menadžerski bonus. Direktorica se poziva na Vladinu odluku iz travnja kojom se menadžerima državnih tvrtki koje ostvare neto dobit omogućuje isplata bonusa. Riječ je o odluci kojom će se direktorima koji ostvare neto dobit isplatiti bonus u iznosu od čak 80 posto godišnje plaće. To znači da bi direktorica zadarske Zračne luke koja ima plaću od 17 tisuća kuna, za ovu godinu dobila bonus od 160 tisuća kuna

"Ne tražim ništa posebno za sebe, već temeljem Vladine odluke o izmjeni menadžerskih ugovora kojom je uveden sistem nagrađivanja za uprave koje posluju s dobiti, smatram da imam pravo na ovaj bonus. Naravno, ukoliko ostvarimo dobit, a to ćemo vidjeti sljedeće godine. I dosad sam imala menadžerski ugovor, još od 2002. godine, pa nije riječ o tome da sam ga tek sada dobila,  ali u njemu nije bilo sistema nagrađivanja, što je novom Vladinom odlukom sada promijenjeno", kazala je za voxportal Pupić Bakrač.

Na naše pitanje smatra li da, uz ovoliku plaću, zaslužuje još i ovako veliki bonus, odgovara da zaslužuje, ali dobit će ga tek iduće godine pokažu li financijska izvješća u lipnju da je Zračna luka ostvarila dobit.

Hoće li dobiti bonus od 160.000 kuna znat će se nakon lipnja kada budu gotova finalna izvješća o poslovanju zadarske Zračne luke. Predstavnik Grada, Mario Pešut, na zadnjoj sjednici nadzornog odbora Zračne luke bio protiv izglasavanja ove odluke. Pešut smatra da je u ovim vremenima jednostavno nekorektno tražiti ovakav bonus.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.