Desna koalicija Savez za Hrvatsku predstavlja se u srijedu u Zagrebu

Foto: Hina

SAVEZ ZA HRVATSKU, koalicija koja okuplja devet stranaka desnice, predstavit će se sutra u "5 do 12" u zagrebačkom Kongresnom centru Forum u sklopu hotela Green Gold.

Savez za Hrvatsku, čiji čelnici ističu da žele osnažiti demokraciju i politički pluralizam u Hrvatskoj i promijeniti dosadašnju kontinuiranu dominaciju dviju stranaka u zemlji, okuplja Akciju za bolju Hrvatsku (ASH), Autohtonu Hrvatsku seljačku stranku (AHSS), Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje (HDSSB), Hrvatsko nacionalno vijeće (HNV), Hrvatsku stranku prava (HSP), HRAST - Pokret za uspješnu Hrvatsku, Hrvatsku zoru - stranku naroda (HZ), Obiteljsku stranku (OS) i Zavjet za Hrvatsku (ZZH).

Predsjednik HDSSB-a osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, izjavio je u ponedjeljak Hini da je Željka Markić, čelnica građanske inicijative "U ime obitelji", dobro došla u Savez za Hrvatsku, ali razgovori o tome još nisu konkretizirani.

U Savez za Hrvatsku dobro su došle sve stranke, udruge, građanske inicijative i svi koji žele osigurati dostojanstven život svakog hrvatskog građanina, rekao je Šišljagić.

Dodao je kako se ta koalicija okuplja uoči izbora za EU parlament, ali ujedno i kao opcija istih političkih stajališta koja će predstavljati veliku političku snagu i na ostalim izborima, od predsjedničkih i parlamentarnih do lokalnih.

Građanska inicijativa "U ime obitelji" nije željela ni potvrditi niti opovrgnuti informaciju da njihova čelnica Željka Markić neće ulaziti u predizbornu suradnju s HDZ-om te da se priklonila strankama okupljenima oko HDSSB-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.