Danska radio postaja brani ubojstvo zečića u eteru

Ilustracija: Robobobobo/Flickr

DANSKA radio postaja brani emisiju u kojoj je uživo ubijena beba zeca odmjerenim udarcem pumpe za bicikl.

Voditelj Asger Juhl u ponedjeljak je naglasio da je riječ o malenom zečiću koji se zove "Allen" i potom ga zatukao "prema pažljivim uputama profesionalnog čuvara životinja iz danskog zoološkog vrta." Juhl je slušatelje izvijestio da zečić nije ubijen bezrazložno i da ga je odnio kući gdje mu je ogulio kožu i pojeo ga.

Prema pisanju Reutersa, predstava je izazvala instant oluju na društvenim mrežama i brojni Danci su pohrlili iznijeti gnušanje i zgražanje zbog čina. "Oni su bolesni, trebalo bi im pumpe za bicikle nagurati u lica," napisala je na Facebooku korisnica Melissa Rod.

Iz postaje pak odgovaraju da su predvidjeli upravo takve reakcije i zgražanje javnosti optuživši sunarodnjake za licemjerje.

"Mi smo znali da ćemo biti optuženi za provociranje. I da, mi smo namjerno provocirali javnost kako bi potakli raspravu o licemjerju s kojim se percipira okrutnost prema životinjama," piše u izjavi radio stanice 24/7 . 

"Zabrinutost prestaje s večerom"

Tijekom emisije, Danci su mogli čuti detalje o industriji  mesa, uključujući i podatak da broj svinja namijenjenih klanju premašuje broj stanovnika. Voditelj je ustvrdio da danska zabrinutost za životinje prestaje u trenutku kad večera stigne na stolove.


"Te životinje često izdrže užasavajuće muke na putu do naših stolova. One se ubijaju u istim kontroliranim uvjetima kao što je to učinjeno u našem studiju, što ne izaziva niti približno snažne reakcije," kažu is postaje.

Nakon početnih osuda, dio korisnika na društvenim mrežama ocjenjuje da je radio stanica uistinu potakla promišljanje. "To govori puno o Dancima, činjenica da su u stanju više poludjeti zbog zečića, nego zbog tisuća imigranata koji stradavaju na Sredozemlju," napisao je JepFransson uz hasthag #allangate.  

Drugi korisnik je dodao: "Mislim da bi mnogi ovdje trebali naliti kavu u termosice, krenuti izvan grada i naučiti kakva priroda može biti".  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.