"Danas smo se našli pred Zidom boli": Izaslanstvo Grada Zagreba i braniteljske udruge položili vijence na Mirogoju

Ilustracija: Arhiva

POVODOM Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja izaslanstvo Grada položilo je vijence i zapalilo svijeće kod Zida boli na zagrebačkom Mirogoju.

Tako su obilježili i 18. obljetnicu vojno-redarstvene akcije Oluja, a v.d. pročelnice Gradskog ureda za branitelje Vesna Helfrich tom je rekla: "Danas smo se našli pred Zidom boli koji smo prije sedam, osam godina izgradili kao spomen na sve poginule, nestale i zatočene hrvatske branitelje i civile Republike Hrvatske. Upisano je 13 i pol tisuća imena, a još ih uvijek nadopisujemo", rekla je Helfrich.

Na Mirogoju je bio i predsjednik zagrebačke Hvidre Mirko Ljubičić: "Danas je najveći dan za hrvatske branitelje, ovo je uvertira u proslavu Oluje. Ovaj dan svi čekamo, da se poklonimo hrvatskim braniteljima koji su ne štedeći svoje živote dali svoje živote za Lijepu Našu", rekao je Ljubičić.

Ljubičić je najavio dolazak Hvidre u Knin na samu obljetnicu Oluje 5. kolovoza, gdje će promovirati monografiju "Dani poslije": "To je 95 posto invalida u kolicima, invalida bez očiju, ruku, nogu. Ta je monografija značajna zato što je jedan od prvih interdisciplinarnih uradaka braniteljske populacije gdje smo pokazali hrvatskoj javnosti kako izgledaju teške rane ljudi koji su stradali u obrambenom ratu Republike Hrvatske", rekao je Ljubičić.

Počast poginulima odao je i brigadir Miodrag Demo iz Gradskog ureda za branitelje: "Na našem centralnom spomeniku, Zidu boli, uvijek ćemo odavati počast, dokle god nas ima, to je tako. Tko se ne sjeća mrtvih i ne zna svoju prošlost, loša mu je budućnost", rekao je Demo.

Na Mirogoju su bili i članovi ostalih braniteljskih udruga od kojih većina najavljuje odlazak u Knin na središnju proslavu Oluje u ponedjeljak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.