Dan europske Amazone: Rezervat biosfere Mura-Drava-Dunav uvršten i na popis UNESCO-ove prirodne baštine

Foto: WWF Croatia

SVJETSKI fond za zaštitu prirode (World Wildlife Fund) s partnerskim organizacijama danas organizira prvi Dan europske Amazone,kojim žele proslaviti prirodno bogatstvo i ljepotu nevjerojatnog krajolika Prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav.

Kako se regija Mure, Drave i Dunava proteže kroz pet zemalja - Hrvatsku, Austriju, Mađarsku, Sloveniju i Srbiju – i proslave Dana europske Amazone bit će organizirane u više zemalja, no najveća se proslava organizira upravo u Hrvatskoj, na ušću Mure u Dravu, na plaži Sip kod Legrada s početkom u 11 sati.

Vrhunac je to WWF-ove kampanje Mjesec hrvatskih rijeka – sedam riječnih čuda, kojom je vodeća svjetska organizacija za zaštitu prirode posljednjih mjesec dana podizala svijest u javnosti o važnosti očuvanja naših rijeka. Nakon brojnih događaja organiziranih na Savi, Zrmanji, Neretvi, Ombli i Dunavu, kampanja završava spustom po Muri i Dravi.

WWF je tijekom kampanje zajedno s partnerskim organizacijama prikupljao potpise za Povelju za očuvanje hrvatskih rijeka koja će u nedjelju u 11,30 sati biti uručena zamjeniku ministra zaštite okoliša i prirode, gospodinu Hrvoju Dokozi.

Kako je prije godinu dana UNESCO proglasio Prekogranični rezervat biosfere Mure, Drave i Dunava u Hrvatskoj i Mađarskoj svjetskom prirodnom baštinom, ovom će se prilikom obilježiti i proslava te nominacije. Dan 14. srpnja izabran je u spomen na Martina Schneidera Jakobyja iz organizacije EuroNatur, prerano preminulog začetnika ideje o penta-lateralnom prekograničnom rezervatu biosfere, kojemu je taj dan rođendan, priopćeno je iz WWF-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.