Čistačica morala asistirati na operaciji u OB Bjelovar: "Kad je liječnik počeo rezati nogu pacijenta koju sam držala, srušila sam se"

Foto: Google Street View

"OD SAMOG ulaska u operacijsku salu, kamo nikada nisam ušla tijekom operacije, bilo mi je slabo. Kad je liječnik počeo rezati nogu pacijenta koju sam ja držala, srušila sam se na pod. Bila sam na Odjelu ortopedije kao zamjena jer inače radim na Odjelu kirurške urologije i za 27 godina koliko radim nisam doživjela da me netko pozove u salu tijekom operacije, a kamoli da pridržavam dijelove tijela pacijenata", ispričala je 46-godišnja čistačica Lidija Mraz iz Bjelovara koja je, kako prenosi Glas Slavonije, prije dva tjedna uputila dopis Ministarstvu zdravlja zbog činjenice da je kao čistačica pozvana asistirati pri operaciji u Općoj bolnici Bjelovar.

"Nemedicinsko osoblje s Odjela ortopedije bude za vrijeme cijelog zahvata u sali, a ja sam bila šokirana kad mi je rečeno da odjenem zaštitnu odjeću, no nisam ni sanjala da ću pridržavati noge", kaže šokirana čistačica koja je nakon ove bolničke "epizode" završila na bolovanju: "Čujem da sad zbijaju šale sa mnom i da kažu da bi me stavili u veliku salu da su znali kako sam dobra instrumentarka. Sve to utječe na moje zdravlje i drago bi mi bilo da čovjek čiju sam nogu držala uopće i ne zna za cijeli događaj".

Čistačica na operaciji ostala na vlastiti zahtjev jer joj je "to interesantno"!?

Sanacijski upravitelj Opće bolnice Bjelovar, Stjepan Grabovac, u svemu navedenome ne vidi ništa sporno - potvrdio je da je Lidija Mraz bila pozvana da pomogne držati nogu pacijenta i pritom ustvrdio kako su slični primjeri postali "uobičajena praksa u svim hrvatskim bolnicama".

Priče o tome što se zapravo dogodilo u Općoj bolnici Bjelovar, u ravnateljstvu bolnice nisu uspjeli uskladiti. Naime, nakon što je sanacijski upravitelj potvrdio da je čistačica pomagala pri operaciji, njegova pomoćnica dr. Gordana Kesić - Valpotić je za Novu TV kazala kako je čistačica pomagala u pripremnom postupku, ali ne i u samoj operaciji. Štoviše, Kesić - Valpotić tvrdi da je čistačica na operaciji ostala na vlastiti zahtjev jer joj je "to interesantno"!?

Čak i da je priča koju ravnateljstvo bolnice pokušava prikazati kao pravu istinu točna, čistačica u vrijeme operacije nije imala što raditi u operacijskoj sali. Predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Spomenka Avberšek ističe: "Ni jedna osoba koja nije u operacijskom timu nema što tražiti u sali za vrijeme operacije".

"Sanacijski upravitelj opće bolnice Bjelovar obavijestio nas je dana 07.08.2014. godine kako je pokrenuo postupak koji je u tijeku te će nam po završetku istoga dostaviti cjelovito očitovanje. Ukoliko bude potrebno, Ministarstvo zdravlja će, nakon očitovanja OB Bjelovar, poduzeti mjere iz svoje nadležnosti", poručili su iz Ministarstva zdravlja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.