Čistačica bjelovarske bolnice: Da sam željela raditi u operacijskoj sali, za to bih se školovala

Foto: Google Street View

DOK SE iz Opće bolnice Bjelovar trude svim silama opovrgnuti navode čistačice koja tvrdi da je morala asistirati na operaciji - držati nogu pacijenta dok ju je kirurg rezao, ona im poručuje: "Da sam željela raditi u operacijskoj sali, za to bih se školovala".

"Pomoćnica ravnatelja nazočila je toj operaciji i sad tvrdi da je sve to prenapuhano. Meni ne treba nikakav novac, a odvjetnika ću očito morati potražiti jer će me ravnatelj navodno tužiti. Spremna sam ponoviti sve što sam rekla i prvi put. Osim toga, nitko me nije pitao što mi stoji u opisu radnoga mjesta. Rukom je napisano da pacijenta trebam dovesti u salu, pripremiti za operaciju i staviti ga u željeni položaj. Da sam željela raditi u operacijskoj sali, za to bih se školovala. Prošla sam čišćenje pola bolnice, no u sali ne mogu raditi. Iako sad uprava bolnice tvrdi da ja nisam mogla vidjeti krv, nije tako bilo", kazala je za Glas Slavonije 46-godišnja Lidija Mraz.

Čistačica se nakon pretrpljenog šoka nalazi na bolovanju. U posjet su joj, kaže, došle neke kolegice iz OB-a Bjelovar. Jedna od njih rekla joj je da će rado posvjedočiti u njezinu korist ako za to bude potrebe.

Inspekcijski nadzor u bolnici i dalje je u tijeku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.