Četvorica poginulih u židovskoj trgovini bit će pokopana na Maslinskoj gori u Izraelu

Screenshot: France2

ČETVERO talaca koji su ubijeni u terorističkom napadu u pariškoj košer trgovini u petak će biti pokopana na groblju na Maslinskoj gori u Jeruzalemu, rekao je Robert Ejnes, predsjednik Vijeća židovske zajednice u Francuskoj, a prenosi portal Ynetnews.

Pokojni Yoav Hattab (21) netom prije pogibije se vratio s puta po Izraleu, Yohan Cohen (20) je proglašen herojem jer ga je terorist ubio dok je od njega pokušavao spasio 3-godišnju bebu, Philippe Braham (45) bio je iznimno posvećen židovskoj vjeri, a Francois-Michel Saada (64) cijeli je život posvetio svojoj obitelji.

Maslinska gora je planina istočno od Jeruzalema obrasla maslinama. Groblje se smatra jednim od najljepših i najstarijih na svijetu, a datira još iz biblijskih vremena. Ondje su navodno pokopani biblijski kraljevi, ali i moderni izraelski vođe poput Menahema Begina.

Gora se smatra  svetim tlom Židovima, muslimanima i kršćanima. U židovskoj tradiciji, tamo pale vatru i njome signaliziraju prvi dan svakog židovskog mjeseca i početak svakog blagdana. Kršćani vjeruju da se Krist molio u podnožju brda prije nego što ga je Juda izdao Rimljanima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.