Čačić o Brijuni rivijeri: Kada se ulazi u projekt, nema naknadne pameti

"INVESTITORI su ogorčeni i netko za ovu blamažu oko Brijuni rivijere mora odgovarati", poručio je IDS-ov Ivan Jakovčić nakon rješenja Ministarstva kulture o proglašenju područja Sv. Katarina-Monumenti kulturnim dobrom, dok je u tijeku međunarodni natječaj za najbolju ponudu.

Jakovčić je o tome jutros razgovarao i s ministricom Andreom Zlatar Violić, koja ga očito nije uspjela uvjeriti da spomenuto rješenje neće utjecati na realizaciju Brijuni rivijere.

"Nitko se neće javiti na natječaj"

"Ja sam siguran da se, na žalost, neće nitko javiti na ovaj natječaj zbog svega ovoga što se dogodilo jer su investitori zgroženi s ovim odlukama. Imamo posla s ozbiljnim poslovnim ljudima i ovo što se radi je nedopustivo neovisno o dobroj volji ministrice kulture. Ja znam da ona ima itekako dobru volju, međutim nažalost u poslovnom svijetu igraju prvenstveno interesi, a ne dobra volja. U tom kontekstu očekujem da se nitko neće javiti na natječaj, da ćemo sve morati ponoviti i da ćemo izgubiti novih šest mjeseci", rekao je Jakovčić.

Potpredsjednik Vlade Radimir Čačić poručio je da se ne osjeća napadnutim od Ivana Jakovčića. Prvi potpredsjednik Vlade se složio s istarskim županom da se mora spriječiti ponavljanje ovakvog slučaja, ali kaže kako adresa na kojoj se moraju tražiti odgovori nije Ministarstvo kulture već Županijski konzervatorski zavod.

"Nema naknadne pameti"

"Svaki investitor u Hrvatskoj mora znati što je pravni status projekta. U trenutku kada ulazi u projekt, nema više naknadne pameti, ni ikoga tko bi se nalijepio ucjenom na to, bez obzira tko to bio", istaknuo je Čačić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.