Brat 19-godišnje Njemice zlostavljane u BiH: "Majka je sve naše sestre dala Bosancima, tuku ih i siluju"

O STRAVIČNOM slučaju ropstva i zlostavljanja u Bosni i Hercegovini raspisala se cijela regija, a slučaj intenzivno prate i njemački mediji, budući da je 19-godišnja Karla, pravim imenom Bettina, njemačka državljanka.

Bettina je rođena 1993. godine kao najmlađa od devetero djece. U intervjuu za njemački Bild Bettinin najstariji brat, 38-godišnji Hans (novinari Bilda napominju kako su mu izmijenili ime radi zaštite identiteta, op.a.), progovorio je o tome kakvo su stravično djetinjstvo uz majku alkoholičarku i zlostavljačicu, danas 54-godišnju Christine Siegner imali.

"Prisiljavala nas je da krademo alkohol iz supermarketa. Tukla nas je svime što joj se našlo pri ruci, čak i bičem. Svakodnevno"

"Majka nas je sve zlostavljala. Ona ne zna što je ljubav. Kad su mi bile četiri godine socijalna služba je brata i mene smjestila u dom, a kasnije su brigu o nama preuzeli baka i djed", ispričao je Hans dodajući kako su majku tad redovito posjećivali: "Prisiljavala nas je da krademo alkohol iz supermarketa. Tukla nas je svime što joj se našlo pri ruci, čak i bičem. Svakodnevno. Prije nego što bi socijalni radnici došli u kontrolu, očistila bi kuću, ali su oni trebali primijetiti da su sva djeca imala modrice". Socijalna služba se o ovim optužbama za propuste još nije očitovala.

"Moja je majka od početka znala da su silovali njene kćeri"

1999. godine je Bettinina majka upoznala Bosanca Milenka Marinkovića u baru u Sangerhausenu. Svakodnevno su se zajedno opijali, a uz potoke alkohola rodila se i ljubav. Bettinin brat je ispričao kako je njegove sestre Christine doslovno "prodala u ropstvo". Naime, Milenko ima puno braće, rođaka i sinova, a kako bi svi dobili dozvolu boravka u Njemačkoj, Christine je ponudila svoje tri kćeri za udaju. S Bettinom je Christine otputovala je u BiH 2003. godine kako bi se udala za Milenka. Nije im smetalo što je Milenko već bio u braku sa Slavojkom.

"Sve moje sestre imaju djecu s tim Bosancima. Sve su ih tukli. Moja je majka od početka znala da su ti muškarci i silovali njene kćeri", ispričao je Bettinin brat o sudbini njene tri starije sestre.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.