Bombaši samoubojice napali policijsku postaju u Pakistanu, poginula četiri policajca, šest ih je ozlijeđeno

ČETIRI su pakistanska policajca poginula kada su veliku policijsku postaju u Peshawaru napali bombaši samoubojice naoružani puškama i granatama. Još je šest policajaca ozlijeđeno u napadu, drugom takve vrste u samo nekoliko dana, javlja agencija AP.

Tri su napadača prvo iz kalašnjikova otvorila vatru na ulaz u postaju, a kako bi se probili u zgradu prije nego aktiviraju eksplozivne naprave koje su imali na sebi, koristili su ručne granate.

Procjenjuje se kako su bombaši u prslucima, zajedno s čeličnim pločicama i kugličnim ležajevima, imali između 15 i 18 kilograma eksploziva, a bili su stari između 18 i 22 godine.

Napadači su htjeli ubiti što veći broj policijskih djelatnika stoga je meta današnjeg napada bila upravo ta postaja, jer u njoj boravi veliki broj policajaca, a u vrijeme samog napada u postaji ih se nalazilo oko 370. 

Uz razbijena stakla i uništen namještaj, unutar postaje bili su razbacani i dijelovi ljudskih tijela, uključujući i glavu jednog od napadača.

Ovaj najnoviji napad dogodio se samo dan nakon što je na krcatoj autobusnoj stanici eksplodirala snažna autobomba, koja je ubila najmanje 13 osoba, uključujući i nekoliko djece.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.