Bojan Kovačić iz Diokija: Ako mi napustimo pogon, Dioki će postati tempirana bomba! Moglo bi doći do velike havarije!

BOJAN KOVAČIĆ iz Stožera za obranu Diokija u razgovoru za Media servis kazao je kako pogoni Diokija, ako nisu pod nadzorom, mogu eksplodirati. "Ako mi napustimo pogon, moglo bi doći do velika havarije. Od jačine eksplozije napravio bi se krater dubok 20 metara, a kilometar uokolo ne bi bilo ničega. U cijelom Zagrebu bi vjerojatno popucala stakla", rekao je Bojan Kovačić iz Stožera za obranu Diokija.

Još u četvrtak radnici su poslali otvoreno pismo u kojemu su ustvrdili kako će 1. srpnja napustiti pogon ukoliko se ne pronađe rješenje za njih. "Prema zaključku sa jučerašnjeg skupa radnika izvješćujemo svu hrvatsku javnost i institucije da je situacija u Diokiju eskalirala do te mjere da od 1. srpnja 2012. više nećemo moći garantirati sigurnost na postrojenjima koja se nalaze na zagrebačkom Žitnjaku.", stajalo je u njihovom pismu u kojemu su između ostalog naveli i kako su zgroženi ponašanjem Radimira Čačića kad je riječ o rješavanju njihova problema.

Pavle Kalinić u razgovoru za Media servis ustvrdio je kako nema razloga za paniku. Za Index je prije nekoliko dana pojasnio kako opasnosti ne bi trebalo biti ukoliko se proizvodni pogon "ugasi" u skladu s procedurom, koja traje nekoliko dana. No, ukoliko dođe do naprasnog gašenja pogona, i on priznaje, postoji realna opasnost od eksplozije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.