Bivši talijanski ministar zaštite okoliša završio u kućnom pritvoru zbog pronevjere

Foto: Guliver Image/Getty Images

CORRADO CLINI, visoki vladin dužnosnik koji je u razdoblju od 2011. do 2013. bio ministar zaštite okoliša u tehnokratskoj vladi premijera Marija Montija, u ponedjeljak je odveden u kućni pritvor nakon što je optužen za pronevjeru.

66-godišnji Clini trenutačno obnaša dužnost ravnatelja odjela za klimatske promene, energetiku i održivi razvoj u ministarstvu zaštite okoliša. Dugo je bio glavni talijanski pregovarač u međunarodnim raspravama o klimatskim promjenama.

Osumnjičen je za pronevjeru više od tri milijuna eura od projekta obnove okoliša za Irak što su ga sufinancirali Talijani. Na projektu se počelo raditi 2003. U protuzakonitim aktivnostima pomagao mu je jedan inženjer koji je također završio u kućnom pritvoru, stoji u optužnici.

"Nadam se da će nam moći odgovoriti na sva pitanja kako bi dokazao svoju nevinost", rekao je sadašnji talijanski ministar zaštite okoliša Gianluca Galletti, dodavši kako je još prerano reći hoće li Clini biti suspendiran s dosadašnje dužnosti u ministarstvu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.