Bivši šef Porezne uprave u Koprivnici oštetio državu za više od osam milijuna kuna?

SLUŽBENICI Policijske uprave koprivničko - križevačke u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta dovršili su krim istraživanje nad hrvatskim državljanima rođ. 1970. i 1962. godine.

Osnovano se sumnja da je prvoosumnjičeni, neslužbeno doznajemo, bivši šef koprivničkih poreznika, počinio kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, a drugoosumnjičeni, vlasnik trgovačkog društva iz Kalinovca, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

Sumnja se da je prvoosumnjičeni u svojstvu odgovorne osobe Područnog ureda Porezne uprave u Koprivnici, na poticaj drugoosumnjičenog, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi - zlouporabio položaj i ovlasti tako što u razdoblju od 2007. do 2009. godine nije dozvolio blokadu računa trgovačkog društva drugoosumnjičenog, čime je državni proračun oštećen za više od 8 milijuna kuna.

Također se sumnja se da je prvoosumnjičeni, od 2007. do 2012. godine na račun Područnog ureda Porezne uprave a za osobne potrebe kupio više knjiga i kompleta za učenje stranih jezika, oštetivši proračun Republike Hrvatske za nešto više od 15 tisuća kuna.

Ovdašnja je policija dvojac sinoć provela u pritvorsku jedinicu u Zagreb te je protiv njih USKOKU podnesena kaznena prijava.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.