Bivša stjuardesa Croatia Airlinesa: Ono što boli su nejednakost i nepravda u vlastitoj kući!

Foto:

NA REDAKCIJSKI mail stiglo je pismo bivše stjuardese Croatia Airlinesa koja je željela objasniti kakav je zapravo njihov posao te zašto podržava svoje kolegice. Ističe kako samo žele jednakost s onima koji nisu na terenu, a imaju bolje uvjete od njih. Pismo bivše zaposlenice CA čiji su podaci poznati redakciji prenosimo u cijelosti.

"Zašto podržavam svoje bivše kolege iz Croatie Airlines u štrajku? Radila sam 10 godina kao stjuardesa u CA i dobro znam da taj posao nije nimalo glamurozan kako ga drugi vide već "teška šljaka"... i to mi nije smetalo jer sam voljela raditi na avionu.

Svašta sam doživjela od smrzavanja jer iako radi grijanje naša sjedala su kraj vrata i to se baš nikako ne može ugrijati; slijetanja po buri u Dubrovnik, a tko je to jednom doživio zna o čemu govorim; vrijeđanja putnika dok mi se unose u lice i prijete mi, a sve to dok su motori ugašeni pa mi se to vrijeme ne plaća iako sam na poslu; pozivanja policije koja te iste putnike odmah u aerodromskoj zgradi pusti, a ovi mi se odmah nakon toga smiju u lice; smirivanja ljudi koji se boje letenja, tješenja djece koja putuju sama, kruženja nad Zagrebom jer se magla ne diže danima... ....i sve to je bio dio posla koji sam voljela i nije bio razlog na koji se stjuardese žale...

Ne žale se niti rada nedjeljom, praznicima, noću, dizanjima u 4 ujutro i a dan prije si sletio u 4 ujutro... Propušteni dječji rođendani, predstave djece u vrtiću, i na to smo se navikle kao i to da se prijatelji osipaju jer se baš nikad ne možemo dogovoriti za druženje - naime naš mjesečni plan je bio toliko podložan promjenama da na kraju mjeseca nije imao veze s početnim planiranjem.

Ono što boli je nejednakost i nepravda u vlastitoj kući - Croatiji Airlines!

Naši dragi kolege iz koji nisu u operativi, dakle administrativno osoblje je spajalo neradne dane s vikendima, a nama nije bilo dozvoljeno tražiti više slobodnih dana na koje smo imali pravo i spojiti ih sa godišnjim. Ono što kabinsko osoblje traži nije ništa više nego isti uvjeti za sve....dakle da smanjenju materijalnih prava, ali svima u firmi a ne samo kabinskom osoblju. I još samo jedna stvar kad se već bolovanja stjuardesa dovode u pitanje.....sve su one kronični bolesnici!

I ja imam kroničnu bolest koja je svoj vrhunac imala 2006. dok sam radila na avionu, na kraju nisam prošla redovan liječnički pregled i tek sam se nakon nekoliko mjeseci bolovanja vratila raditi. Prestala sam letjeti krajem 2007. i od tada je bolest u mirovanju.....slučajnost??

Puno puta sam išla na let s običnom prehladom iako sam imala pravo na bolovanje. I onda mi se jednom dogodila takva bol u uhu da sam mislila da će mi glava puknuti!

Taj posao se radi na 10000 metara visine pri brzini 800 km/h i ne može se usporediti sa nijednim drugim poslom na zemlji i zato molim dežurne komentatore da se suzdrže od svojih pametovanja jer nije isto ići jednom godišnje na ljetovanje i obavljati taj posao iz dana u dan.... šest dana u tjednu po četiri, pet pa čak i šest puta poletjeti pa sletjeti.."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.