Bitna povreda: Pohotnom fratru novo suđenje, sudac čitao nalaz psihologa bez suglasnosti obrane

Ilustracija: Shutterstock

KAKO Index doznaje, ponovno će se suditi pohotnom fratru Anti Maduniću, koji je u rujnu prošle godine osuđen nepravomoćno na godinu dana i četiri mjeseca zatvora zbog spolnog odnošaja s maloljetnicama zloporabom položaja.

Županijski sud u Splitu utvrdio je, naime, bitnu povredu odredaba Kaznenog zakona. Problem je ispao s čitanjem nalaza psihologa, za što sudac Zoran Ivanišević nije dobio suglasnost obrane. Viši sud tako nije ni ulazio u meritum predmeta, odluku i sankciju, već je spis vratio na ponovno suđenje.

Priznao, pa porekao

Afera je pukla u javnost prije dvije godine. Ispostavilo se da je fra Ante svojim maloljetnim župljankama u Prološcu slao lascivne slike i poruke na mobitel, ali i da je bilo seksa. Sucu istrage Slavku Lozini zabludjeli fratar sve je priznao, no kasnije se predomislio i počeo poricati (ne)djelo.

Nakon što je izbio skandal, fra Antu su preselili u samostan u Živogošću, daleko od očiju javnosti. Općinsko državno odvjetništvo u Splitu žalilo se, inače, na nepravomoćnu presudu jer su smatrali da pohotni fratar zaslužuje strožu zatvorsku kaznu.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.