Biskup Bogović o ćirilici: Neki svjesno nastavljaju agresiju na Hrvatsku protiv želje većine srbijanskog naroda u Hrvatskoj

Foto: gospicko-senjska-biskupija.hr

GOSPIĆKO-SENJSKI biskup Mile Bogović izjavio je danas kako se osobno zauzima za zaštitu ćirilice kao kulturnoga dobra, ali ne na način da "bude sredstvo za nastavak agresije na Hrvatsku", a katoličke i pravoslavne vjernike pozvao je da ničim ne pridonose "trovanju" međunacionalnih i međuvjerskih odnosa.

"Neki svjesno nastavljaju agresiju na Hrvatsku protiv želje većine srbijanskog naroda u Hrvatskoj", stoji u izjavi za Hinu biskupa Bogovića. Reagirao je time na tvrdnje predsjednika Srpskog narodnog vijeća i SDSS-ovog saborskog zastupnika Milorada Pupovca da se uništavanje dvojezičnih ploča u Vukovaru, Krnjaku i Udbini događa "voljom pojedinih političkih centara u suradnji s pojedincima iz Katoličke crkve jer su odlučili vratiti Hrvatsku unazad i upropastiti ono što je stvarano godinama".

"Nemam nikakve veze s razbijanjem dvopismenih ploča na Udbini, kao što nisam imao nikakve veze s njihovim postavljanjem. Ne trebam s time ni imati veze, ali treba to reći kao odgovor onima kojima nisu potrebni nikakvi dokazi da drugoga optuže", kazao je Bogović.

Ističući kako je današnjica "vrijeme dirigiranih provokacija", biskup je preporučio svima kojima je stalo do hrvatske države "da vode računa kako su i dalje njihovi saveznici oni koji su se pod svojim znakovima i simbolima borili za tu državu, a ne oni koji su je, opet pod svojim znakovima i simbolima, napadali i rušili".

"Ako hrvatskoj Vladi to nije važno, onda sama potiče stvaranje udruga za zaštitu Hrvatske od njezine Vlade. To je najgore što bi nam se moglo dogoditi, a ipak se događa. Tome služe i svagdanje provokacije, navodno za zaštitu ćirilice", zaključuje Bogović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.