Bandić sa stanovnicima naselja Sopnica-Jelkovec: Brojni prijedlozi za poboljšanje života u novom naselju

Ilustracija: Damjan Tadić/Cropix

JUTROS u osam sati u gradskoj upravi zagrebački je gradonačelnik Milan Bandić održao sastanak s predstavnicima stanovnika Sopnice Jelkovec Danijelom Mihaljčićem, Majom Klanac, Davorkom Vuković, Zrinkom Ledić, Miroslavom Nilićem, Tihomirom Biškupom, Željkom Pasarićem, Kristinom Šimunić i Omerom Čorićem.

Na sastanku su dogovorene aktivnosti koje bi ovo novo, prema riječima samih stanara - sjajno zamišljeno i uređeno naselje -  trebale učiniti još kvalitetnijim i, zahvaljujući zajedničkim naporima, uvjete života dodatno poboljšati.

Zaključeno je :
- da se problemi vezani za dio stanara koji se ne pridržavaju odredbi ugovora o najmu stana, odnosno stan koriste na neprimjeren način ili remete mir, trebaju riješiti u roku od nekoliko tjedana ne prejudicirajući unaprijed način rješavanja.
- Da će se raspisati natječaj za najam stanova za pripadnike akademske zajednice, odnosno znanstvene novake. Raspisao bi se, također, i povoljan natječaj za poslovne prostore, za one koji pokreću prvi posao, čime bi se sadržaj naselja još više obogatio.
- Da se do početka školske godine 2014.- 2015. treba završiti srednjoškolski obrazovni kompleks.
- Da se u najskorije vrijeme uvede izravna autobusna linija od naselja prema središtu grada.
- Da će se od Policijske uprave zagrebačke zatražiti 24-satna policijska ophodnja, a u perspektivi, s obzirom na očekivano povećanje broja stanovnika, i nova policijska ispostava.
- Da će se u vezi sa 62 obitelji kojima je otkazan najam stana u naselju Novi Jelkovec zbog neplaćanja najamnine (neplaćanje najamnine u periodu dužem od tri mjeseca) ili zbog drugih razloga, obaviti dodatna analiza i revizija.
- Da će se u okviru proljetnog uređenja grada dodatno urediti okoliš ("umivanje naselja").

Na poziv predstavnika stanovnika Novog Jelkovca gradonačelnik je dogovorio i zajednički obilazak naselja za dvadesetak dana.

Sastanku su osim gradonačelnika, njegovih suradnika i predstavnika stanovnika Novog Jelkovca prisustvovali i predstavnici romske nacionalne manjine predvođeni saborskim zastupnikom Veljkom Kajtazijem i Neđatinom Kamberovskim, predsjednikom Vijeća romske nacionalne manjine Zagreb koji će, naglasili su, pomoći da se eventualni pojedinačni problemi riješe kroz suradnju i na adekvatan način. Svi sudionici sastanka izrazili su zadovoljstvo njegovim rezultatima i atmosferom suradnje i razumijevanja.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.