Balenović jednu radnicu vratila na posao: "U Hrvatskoj sigurno ima barem 350.000 teških i žalosnih priča"

NAKON što je osamnaest dana na snijegu, vjetru i hladnoći provela štrajkajući zbog otkaza, pred dućanom u kojemu je radila punih pet godina, Vesna Perkov vraća se na posao, priopćila je predsjednica udruge Zviždač Vesna Balenović koja je upravo završila razgovor sa vlasnikom trgovačkog lanca "Djelo" d.o.o. Tedijem Slamićem, te dogovorila povratak Vesne Perkov na posao.

Prema postignutom dogovoru Uprava tvrtke uputila je telegram na adresu gospođe Perkov s pozivom da se javi radi dogovora o povratku na posao. Vlasnik poduzeća dat će otpuštenoj djelatnici mogućnost da sama odabere jednu od 67 prodavaonica  iz trgovačkog lanca, u kojoj bi ubuduće Perkov željela raditi. Izrazio je žaljenje zbog načina na koji je gospođa Perkov protestirala i ugrožavala svoje zdravlje, s obzirom da je uvijek otvoren za prijedloge i  primjedbe svojih djelatnika.

"Ponudu gospodina Slamića smatramo vrlo korektnom. Ponovno uključivanje u rad otpuštene djelatnice najvažnija je odluka, a sve eventualne stare nesuglasice na poslu, vjerujemo da će biti rješavane u hodu", komentirala je Vesna Balenović.

"Radeći u Udruzi svakodnevno svjedočimo desetinama teških i tužnih životnih priča, svjedočimo često grubom i netolerantnom odnosu poslodavaca prema djelatnicima, dugogodišnjim radnim sporovima. U Hrvatskoj sigurno ima barem 350.000 teških i žalosnih priča, upravo koliko je i nezaposlenih. U svakodnevnoj poplavi crnih i ružnih vijesti, veseli nas ovako brzo i pozitivno rješenje životnog problema, kao što je bio ovaj u Primoštenu, gdje nema pobjednika i poraženih, već smo svi dobitnici. To nam daje vjeru i nadu da smo na pravom putu i da ustrajemo u svojem radu, te da dobro, uz malo volje i truda svih nas može ipak pobijediti", zaključila je Vesna Balenović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.