Bajić se u Washingtonu sastao s američkim državnim odvjetnikom i zamjenikom direktora FBI-ja



DRŽAVNI odvjetnik Mladen Bajić u trodnevnom je posjetu Washingtonu gdje se susreo s Američkim državnim javnim tužiocem Ericom Holderom, zamjenikom ravnatelja FBI-a Seanom Joyceom, povjerenikom Ureda za globalno kazneno pravosuđe Stephenom Rappom, zamjenikom pomoćnog državnog tajnika Phillipom Reekerom i službenicima pri Američkom državnom odvjetničkom uredu okruga Columbia, stoji u priopćenju Američke ambasade u Hrvatskoj.

Bajić je s Amerikancima razgovarao o uzajamnoj pravnoj pomoći u pitanjima kaznenog pravosuđa, sigurnosne suradnje, te pojačavanju suradnje u otvorenoj suradnji između SAD-a i hrvatskog pravosuđa i policije. Također su razgovarali i ulozi pograničnog osoblja u borbi protiv terorizma i transnacionalnog kriminala.

Američki veleposlanik James B. Foley izjavio je kako su SAD "zadovoljne nastavkom izvrsne suradnje s Republikom Hrvatskom u borbi protiv međunarodnog kriminala i korupcije. Zaštita građana i nacionalna sigurnost ciljevi su koje dijelimo s našim partnerima. SAD prepoznaju izvrstan napredak Hrvatske u učvršćivanju uloge pravne države".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.