Austrijska policija: Izbjeglice su u kamionu imale zraka samo za sat i pol, nisu imale nikakve šanse

Foto: FAH

AUSTRIJSKA policija priopćila je u petak da sustav za zrak u kamionu koji je pronađen prošli četvrtak uz austrijsku autocestu s mrtvim migrantima nije radio, te da su se oni ugušili "vrlo brzo" i to još dok je vozilo bilo na mađarskom teritoriju.

"S obzirom na broj ljudi i količinu zraka, smrt je najvjerojatnije nastupila vrlo brzo" nakon što su se ukrcali, na srpsko-mađarskoj granici, rekao je Hans Peter Doskozil, šef policije u Gradišću, na konferenciji za novinare u Železnom.

Dodao je da su migranti imali kisika vjerojatno samo za sat do sat i pol vožnje. Hladnjača je bila hermetički zatvorena, dodao je, a nema nikakvih znakova da su se migranti pokušali osloboditi iz vozila.

Ugušilo se 59 muškaraca, 8 žena i četvero djece

Policija je kazala da još nijedna osoba među 71 koliko ih je pronađeno mrtvo nije identificirana, ali da se uglavnom radi o Sirijcima, Iračanima i Afganistancima. U kamionu je bilo 59 muškaraca, 8 žena i četvero djece.

"Pronašli smo ukupno 17 putnih dokumenata. Na temelju njih možemo reći da je to bila miješana skupina ljudi. Sirijci, Iračani kao i Afganistanci vjerojatno su bili u kamionu", rekao je Doskozil.

Dodao je da je pronađeno i 40 telefona te da je policija u kontaktu s ljudima koji kažu da su rođaci žrtava.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.