Audiozapis potvrdio slutnje radnika RIZ Odašiljača: Tvornicu preuzeti, zatvoriti pogon i krenuti u posao s nekretninama



POTPUNI preokret dogodio se u tvrtki RIZ Odašiljači s obzirom da je smijenjena Uprava te tvrtke koja je bila na čelu RIZ-a svega mjesec dana.

Nova Uprava smijenjena

Podsjetimo radnici RIZ-a bili su ovog ljeta prvi koji su prosvjedovali na Markovu trgu zbog straha od privatizacije nakon koje bi završili kao Kamensko, Jadrankamen ili Dalmacijavidno. Radnici ne vjeruju državi, prije svega Agenciji za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) jer smatraju da ih gura ravno u ruke gramzivih predstavnika krupnog kapitala kojima nije u interesu nastavak proizvodnje već atraktivno zemljište na kojem bi mogle biti luksuzne nekretnine.

S druge pak strane Vlada nikada nije do kraja poslušala djelatnike RIZ Odašiljača koji traže preuzimanje tvornice po sistemu radnog dioničarstva.

Posljednji slijed događaja navodi na zaključak kako su radnici zapravo bili u pravu. Prije mjesec dana postavljeni članovi uprave Kamil Vrana, Roberta Inkret i Robert Hirc su smijenjeni, a umjesto njih od danas su dubrovački sudac Željko Marić, Stjepan Kruhek i Stjepan Planinić. Novi članovi imenovani su na tu dužnost bez dozvole Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom  odnosno Vlade koja nadzire stanje u RIZ-u.

Navodno se sjednica Nadzornog odbora na kojoj je imenovana nova Uprava održala u javnobilježničkom uredu Ankice Hukelj inače poznatog mjesta gdje je i započela afera Dubrovačke banke.

Ljubas iza svega!?


Radnici znajući da nova Uprava nema dozvolu Vlade, novim je članovima Uprave prije svega Mariću i Planiniću jučer zapriječila ulazak u RIZ. Sapunica se danas nastavlja, a nova Uprava za danas je najavila i konferenciju za medije.

No, zanimljivo je kako su radnici uvjereni da sve konce zapravo vuče kontroverzni poduzetnik Michael Ljubas koji je zapravo vanjski dioničar RIZ-a, a koji navodno stoji na čelu ljudi koji bi RIZ zapravo ugasili samo zbog nekretnina.

Radnici su i više nego uvjereni u taj scenario posebno nakon što je sinoć objavljen navodni audio zapis u kojem Ljubas objašnjava svoj plan za preuzimanje RIZ-a. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.