Anđelka United: Kerumova zamjenica ujedinila četiri liste, došao joj i Igor Boraska

Foto: Jadran Babić / Cropix

KERUMOVA zamjenica Anđelka Visković ujedinila je četiri nezavisne liste. Danas su se prigodno predstavili kao četverac u prostorijama restorana Gusar. Listi Anđelke Visković pristupio je i nezavisni gradski vijećnik Igor Boraska, predsjednik Saveza splitskih športova i proslavljeni hrvatski olimpijac.

Sirobuja je uz Anđelku

Listu su predstavili i Anamarija Marović koja je na prošlim lokalnim izborima vodila listu Nove generacije te Ivica Grubišić Gire, predsjednik gradskog kotara Sirobuja, koji nije mogao dovoljno nahvaliti postignuća Anđelke Visković u mandatu Kerumove vlasti.

Nas je zanimalo čemu tolika hvala kada je Kerum sva slobodna sredstva kojima je Grad Split raspolagao, a i nešto više, utukao u de facto privatan projekt Zapadne obale koji mu je potreban za zvjezdicu više na hotelu Marjan, dok istočni kvartovi, uključujući Sirobuju, i dalje nemaju kanalizaciju i uređene prometnice pa po tome značajno zaostaju za urbaniziranim splitskom kvartovima.

"Prvi u gradu smo dogovorili da će građani sufinancirati uređenje kanalizacije. Ostala sredstva povučena su iz EU fondova. Čak 30 milijuna kuna. Trideset posto naselja bit će priključeno na kanalizaciju za mjesec, dva. Pratim ja što se piše po medijima. Za Sirobuju u 20 godina nitko ništa nije pitao, a sada je odjednom interesantna", kazao je Grubišić.

Kao da je zaboravio da je bilo vijećnika koji su pitanje uređenja istočnih kvartova postavili kada se razmatrala investicija u Zapadnu obalu.

Boraska izgubljen u prijevodu

Igor Boraska također je pun hvale za rad Anđelke Visković. Novinare je zanimalo kako to kada su imali različita mišljenja o jamstvu Grada Splita za kredit za spas Hajduka.

"Riječ je bila o krivoj interpretaciji. Kada sam o tome govorio, mislio da sam prethodna Uprava nije zaslužila kredit. Novi ljudi su napravili dobre stvari", pojasnio je Boraska.

Članovi nove ujedinjene liste Anđelke Visković ističu kako se već dokazala kao uspješna dogradonačelnica te da će njezinim ostankom u Banovini biti osiguran kontinuitet vlasti. "Zasad smo četverac, ali uskoro možda postanemo osmerac", primijetila je Visković. Nije htjela u detalje. Program će predstaviti idući tjedan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.