Američki neonacist nakon kućne svađe ubio četvero ljudi, među njima i dvogodišnjakinju

ČETIRI osobe jučer su ubijene, među njima i dvogodišnje dijete, u američkom gradiću Gilbertu pokraj Phoenixa, kada ih je upucao Jason "J.T." Ready, lider neonacističke paravojne grupacije. Ready je potom presudio i sebi.

Jason Ready je bivši marinac, koji je i ranije dospio u medije kada je zasnovao vlastitu paravojnu formaciju zvanu "US Border Guard" s ciljem hvatanja ilegalnih imigranata i krijumčara drogom u pustinji Arizone. Prije toga vodio je Nacionalni socijalistički pokret, čiji je program bila supremacija bijelaca.

Policija je novinarima Foxa kazala kako je primila dojavu o obiteljskom nasilju čiji su akteri bili Ready i njegova djevojka. Kada su policija i hitna stigli do njihove kuće, već je bilo prekasno. Ready je ubio svoju 47-godišnju djevojku Lisu, njenu 22-godišnju kći Amber, Amberinog dečka Jima i njenu dvogodišnju kći Lilly. Potom je sebe upucao u glavu.

Na mjestu zločina policija je pronašla dva pištolja i sačmaricu. Iako motiv zločina nije službeno poznat, policija pretpostavlja kako se radilo o kućnoj svađi koja je otišla predaleko.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.