Američki diplomat koji je radio i u Hrvatskoj autom usmrtio oca troje djece u Keniji pa pobjegao u SAD

Ilustracija: Guliver Image / Getty Images

AMERIČKI diplomat, koji je radio i u Hrvatskoj, jurio je svojim terencem u Nairobiju te pritom udario u minibus u kojem su se nalazili putnici. U sudaru je poginula jedna osoba, a osam je ozlijeđeno. Diplomat i njegova obitelj sljedećeg dana napustili su Keniju, javlja AP.

U nesreći je poginuo Haji Lukindo koji je iza sebe ostavio troje djece i ženu u šestom mjesecu trudnoće. Lukindo je jedini u obitelji zarađivao i sada je obitelj ostala bez prihoda. Žena Latifah Naiman Mariki kaže kako ju nitko, niti diplomat niti ambasada, nije kontaktirao nakon nesreće. Boji se budućnosti jer ne zna kako će hraniti svoju djecu.

Ambasada surađuje

Glasnogovornica State Departmenta Hilary Renner kazala je kako ambasada izražava sućut obitelji Mariki. Kazala je kako ne može komentirati hoće li se diplomat vratiti u Keniju.

"Ambasada u potpunosti surađuje s kenijskim vlastima u istrazi o nesreći i pomaganju žrtvama", kazala je Renner.

Za volanom terenca bio je Joshua Walde koji se 11. srpnja vraćao kući s posla. On je dao izjavu policiji no diplomatski imunitet ga je spasio od zatvaranja.

Prema skici nesreće koju je vidio reporter AP-a vozač terenca, Joshua Walde, polukružno se okretao na križanju te je ušao u traku suprotnog smjera gdje je udario u prednji kraj minibusa. Policajac koji je htio ostati anoniman kazao je kako je Walde vozio "vrlo brzo".

Još nema optužbi

Policija i dalje istražuje slučaj. Optužbe još uvije nisu podignute protiv Waldea.

"On je diplomat i ima privilegije. Ako si diplomat i počiniš zločin u Keniji, slučaj će se istražiti i proslijediti ambasadi. Takav je zakon i tako radimo.

Walde i njegova obitelj napustili su zemlju i ostavili žrtve prometne nesreće bez sredstava i financijske pomoći za troškove bolničkog liječenja osam ozlijeđenih osoba i sprovoda poginulog Lukinde.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.