Allianz se ispričao obitelji mladića kojeg je usmrtio suvlasnik One2Playa i ipak im isplatili odštetu!

Foto: Facebook

ALLIANZ osiguranje uputilo je obitelji Smiljanić svoju ispriku zbog pogrešnog navođenja kako im odštetu od 20.000 kuna iz osiguravajuće police njihova preminulog sina Siniše Smiljanića, 23-godišnjeg motociklista kojeg je usmrtio suvlasnik One2Playja Dejan Maćešić, ne mogu isplatiti jer je Siniša u vrijeme nesreće bio pijan. Naime, nakon uvida u Zapisnik o obdukciji, u kojem jasno stoji da je u trenutku smrti mladi motociklist bio bez kapi alkohola u krvi, iz osiguranja su priznali pogrešku te isplatili obitelji odštetu.

U svojoj isprici su iz Allianza između ostalog naveli kako je za pogrešku u zapisniku, prema kojoj je Siniši izmjereno 1,85 promila alkohola u krvi, kriva policija: "28. prosinca 2012. zaprimili smo poziv I. Postaje prometne policije Zagreb u kojem su nas izvijestili da je napomena od 24. rujna 2012. stavljena njihovom omaškom te da će ista biti uklonjena". Promili koji su u posljednjem policijskom izvješću zabunom pripisani 23-godišnjem Siniši odgovaraju visini promila izmjerenih u krvi suvlasnika One2playa Dejana Maćešića koji ga je usmrtio u stravičnoj prometnoj nesreći 7. srpnja prošle godine. 

U isprici se spominje i članak koji je objavljen na Indexu, te stoji kako njihov tadašnji demantij nije bio usmjeren protiv bilo koga nego je bio jednostavno odgovor na temelju informacija koje su imali.   

Iz osiguravajuće kuće su još jednom istaknuli kako su se prilikom prvotnog odbijanja isplate odštete vodili posljednjim, neispravnim policijskim zapisnikom, te u isprici obitelji napisali: "Znamo da Vam ovaj dopis neće pružiti utjehu zbog Vašeg nenadoknadivog gubitka, ali se nadamo da će Vam pružiti barem objašnjenje da sa naše strane nije bilo nikakvog razloga da postupamo protivno zakonu ili s ciljem narušavanja ugleda Vašeg pokojnog sina. Možemo samo još jednom izraziti iskreno žaljenje što i Vi i mi, nažalost, trpimo posljedice pogreške koju nismo prouzročili".

> Obitelj zgrožena blagom kaznom za suvlasnika One2Playja: "Sve ih je potkupio!"

> Otkrivamo kako se izvukao suvlasnik One2Playja: Pokušao utjecati na svjedoke, "pokajao" se nakon tri mjeseca, izbrisali mu 35 prekršaja!

> Otac mladića kojeg je usmrtio Maćešić: "Podmeću nam, moj Siniša nikad nije pio"

> Allianz: Žao nam je što smo uzrujali obitelj Smiljanić, ali nismo mogli donijeti drugačiju odluku

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.