Albanci dobili doživotne kazne zatvora zbog brutalnog ubojstva pet Makedonaca

Foto: Kanal5.com.mk, MUP Makedonija

ŠEST muškaraca koji su optuženi za ubojstvo petorice Makedonaca kod Smilkovskog jezera nedaleko Skoplja u travnju 2012. godine osuđeni su na doživotnu kaznu zatvora.

Kazneni sud u Skoplju nepravomoćno je osudio Alila Demirija, braću Afrima i Agima Ismailovića, Fejzija Azirija, Hakija Azirija i Samija Ljutu za kazneno djelo terorizma. Oslobođen je jedino Sejdi Rami.

Demiriju i Ismailoviću se sudi u odsustvu jer se trenutno nalaze na Kosovu gdje služe kaznu zatvora zbog posjedovanja oružja. Kosovske vlasti još ih nisu izručile Makedoniji.



Brutalno ubojstvo četvorice mladića i starijeg ribiča dogodilo se uoči Uskrsa 2012. godine. Nakon opsežne potrage koja je trajala 20-ak dana, osumnjičeni Albanci su privedeni, a policija je ustvrdila da je motiv ubojstva bio terorizam.

Nakon toga u Makedoniji su izbili masovni prosvjedi, a albanska zajednica usprotivila se policijskim navodima o terorizmu. Ubijeni su mladići Kire Tričkovski, Filip Slavkovski, Cvetančo Acevski i Aleksandar Nakevski, te ribič Borče Stevkovski.

Odvjetnici optuženih Albanaca odmah su najavili žalbe jer optužbe smatraju neutemeljenima, a iskaze zaštićenih svjedoka nevjerodostojnima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.