Ako gradnja novog terminala ne krene ove jeseni, bit će raspisan novi natječaj za koncesionara Zračne luke Zagreb!

Foto: Arhiva

AKO francuski investitor, konzorcij ZAIC (Zagreb Airport International Company), ne ispuni dogovorene uvjete i ne počne s gradnjom novog terminala ove jeseni, bit će raspisan novi natječaj za koncesionara Zračne luke Zagreb!

Najavio je to ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić večeras u Dnevniku Nove TV. Podsjetimo, u ožujku ove godine najavljeno je da će se novi terminal na Plesu početi graditi u rujnu ove godine, a radovi bi prema dogovoru trebali biti gotovi do travnja 2016. godine. Prva faza projekta "teška" je 190 milijuna eura. Kašnjenje radova navodno je uzrokovano sporošću administracije i birokracije.

"Ovaj tjedan je zadnji rok hoće li se sve točke usuglasiti. Ako se usuglase, radovi počinju koncem devetog, početkom desetog mjeseca, kada će biti izdana građevinska dozvola. Ako se ne usuglase, mi ćemo raspisati novi natječaj za koncesiju", poručio je Hajdaš Dončić.

Ovih je dana Darinko Kosor, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, odaslao otvoreno pismo konzorciju ZAIC i Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture u kojima ih pita zašto je više od godinu dana od potpisivanja ugovora taj projekt "mrtvo slovo na papiru" i tko je odgovoran za to?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.