65-godišnjem Riječaninu pozlilo za vrijeme vožnje, policajci mu spasili život

Ilustracija: Nel Pavletic/PIXSELL

DVA policijska službenika su u subotu navečer u Rijeci spasili život 65-godišnjem vozaču osobnog automobila kojemu je pozlilo za vrijeme vožnje. Riječ je o policijskim službenicima II. policijske postaje Rijeka koji su oko 20:40 bili u ophodnji u ulici Zdravka Kučića i pri tome kraj parkiranog vozila zatekli mušku osobu koja pokušava iz osobnog vozila izvući vozača, objavili su iz Policijske uprave primorsko-goranske. 

Policajci su pomogli muškarcu pa su tako zajedno iz auta iznijeli vozača koji je u tom trenutku bio u besvjesnom stanju, nije disao niti davao znakove života. Jedan od policijskih službenika odmah mu je pružio prvu pomoć započevši reanimaciju, dok je drugi pozvao Hitnu medicinsku pomoć.

Muškarac je u stabilnom stanju

Ekipa medicinske pomoći stigla je nakon nekoliko minuta, a do tada su policijski službenici stalno reanimirali vozača i tako ga održavali na životu. Vozač je prevezen u KBC Rijeka gdje su mu liječnici dijagnosticirali teži oblik srčanog udara te ga uspjeli defibrilacijom oživjeti. 65-godišnjak se nalazi na daljnjem liječenju i trenutno je u stabilnom stanju.

Liječnici su istaknuli kako je pribranost te stručna i brza reakcija policajaca bila ključna za njihovo daljnje reanimiranje i oživljavanje 65-godišnjaka. Iz Policijske uprave primorsko-goranske su priopćili da su na njihovu inicijativu od svibnja do danas održana četiri tečaja u suradnji s Društvom Crvenog križa PGŽ-a, kojima su 104 policijska službenika osposobljena za pružanje prve pomoći.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.